Hevoset ja ponit

Sailan tallin hevosista ja poneista kuvia pääset katselemaan klikkaamalla sinistä laatikkoa. Linkin kuvat ovat yksityisen valokuuvaajan ottamia.

Kesän 2018 mielipide kyselyssä hepot saivat ääniä seuraavasti: Kalle 5, Suvi 6, Nalle 6,  Zico 3,  Muppe 3, Poku 3, Viiu 2, Vekkis 8, Hessu 9,Flika 2,Mikado 1 ja Fredi 3.

Tamma SUVI-KUKKA ”Suvi” 6.6.1987

Islanninhevonen ,musta

I:Sguggi fra Bjarnastodum
E:Sota

Suvi on ollut tallilla jo 29 vuotta ja on todella luotettava niin ratsuna kuin hoitopollenakin. Suvi tykkää maastoilusta ja koulu sujuu helpon B:n verran. Suvilla hypätään harvoin esteitä. Suvi on melko mukavuuden haluinen ja välillä itsepäinen ratsastaa. Osaavalla ja herkällä ratsastajalla Suvi kyllä kulkee tarmokkaasti ja innostuu tehtävien vaikeutuessa. Suvi pitää harjaamisesta ja huomiosta. Suvilla on sijoituksia seuratason este ja koululuokista. Sk.135cm. KO He B. Suvi oli kesän 2009 suosituin poni!

Varsat:
1992 o.KOIVURINTEEN DAMOKLES om.Marika Ravalt
1996 t.KOIVURINTEEN HAFRAR
1999 o.KOIVURINTEEN KALDUR

Tamma KOIVURINTEEN HAFRAR ”Nalle” 25.4.1996

Islanninhevonen, punarautias,tähti

I:STIGANDI FRA SÖTÖFTE
E:SUVI-KUKKA

Nalle on tallin oma kasvatti ja söpöliini vailla vertaa. Nalle on kiltti hoitaa ja mukava ratsastaa. Herkällä ratsastajalla Nalle näyttää myös vauhdikkaan puolensa ja upean reippaan ravin mutta ratsastajan täytyy silloin olla mahdollisimman pienillä avuilla. Nalle on todella luotettava. Nalle on myös haliponi ja pitää harjaamisesta ja haleista. Nalle tykkää maastoilusta (saattaa joskus lähteä kesken lenkin omaan suuntaan huuhailemaan..:D), pienistä esteistä ja kouluakin Nalle osaa helpon B:n verran. KO He B ja RE 60cm. Sk.130cm. Nalle oli 2013 ja 2017 kesän suosituin poni!!

Varsat: 2001:t.KOIVURINTEEN MANTELI

Ruuna KOIVURINTEEN KALDUR ”Kalle” 17.5.1999

Islanninhevonen, ruunihallakko,siima

I:GASGI FRA FURUSTODUM
E:SUVI-KUKKA

Kalle on tallin oma kasvatti ja issikoistamme reippain. Kalle tykkää maastoilla jossa Kalle joskus innostuu varsin vauhdikkaaseen menoon (varsinkin talvisin) ja hyppääminen sujuu mainiosti. Koulutustaso helppo B-A.Kalle on kiltti hoitaa, joskus hiukan jääräpäinen. Kalle on luotettava herrasmies ja hän on hurmannut monet asiakkaamme hienoilla liikkeillään. Kalle kulkee parhaiten rauhallisen päättäväisellä ratsastajalla joka ei käy turhaan riitelemään Kallen kanssa vaan malttaa antaa ponin tehdä työnsä. Liiasta ohjilla vedosta Kalle lähtee helposti kulmiin pyörimään. Kalle pitää haleista ja kaikista hoitotoimenpiteistä. Kesällä Kallella on allergialoimi laitumella ja poni hankaa usein häntäänsä karsinan seiniin, joten Kalle täytyy pestä aina tuntien jälkeen. Kallella on sijoituksia seuratason esteluokissa. Sk.140cm. KO He B ja Re 70-80cm. Kalle oli kesän 2014 , 2016 ja 2017 suosituin poni!

Ruuna KOIVURINTEEN HENNESY ”HESSU” s.1.4.1996

Puoliverinen, punaruunikko

Hessu on tallin oma kasvatti joka on viettänyt viimeiset kymmenen vuotta yksityishevosena. Me saimme tämän mainion hevosen käyttöömme elokuussa 2017. Hessulla on kilpailtu koulua, esteitä ja kentää aluetasolla. Hessu on superkiltti hoitaa ja tosi tarkka ettei ratsastaja jää mitenkään puristamaan, Hessu kyllä kertoo jos puristat 🙂 Hessulla on hienot liikkeet ja Hessu pitää myös esteiden hyppäämisestä.Sk.165cm. RE: 70-80cm, KO: He A. Hessu oli kesän 2018 suosituin hevonen!

Ruuna KOIVURINTEEN MUPPETTI ”Muppe” 12.6.2001

Shetlanninponi, ruunikonkirjava

I:PETER O`PAN
E:KATRINCHEN

Muppe on tallin omaa kasvatusta ja kiltti pieni herrasmies. Muppe hoitaa kesän kärryajelut ja käy tunneillakin. Muppea on mukava hoitaa. Ratsuna Muppe on reipas ja yritteliäs. Muppe kulkee parhaiten osastossa mutta sopivalla ratsastajalla osaa myös innostua ja tekee aina parhaansa. Koulutustaso helppo C, re 40cm. Sk.95cm

Tamma AMOROSO ”Alli” 21.6.2002

Puoliverinen,punarautias

I:ARIOSO
E:CHORDA

Alli on tallin oma kasvatti. Alli on kiltti ja mukava käsitellä. Sk.165cm. Alli on osoittautunut loistavaksi tuntipolleksi, tasainen ja luotettava ratsu. Alli on reipas menijä, ei sovi aivan vasta-alkajille. Alli tarvitsee herkkäkätisen, vakaan istunnan ja tasapainon omaavan kuskin, osaavalla tosi hieno ja miellyttävä kouluratsu! Allilla ei voi enää hypätä esteitä takajalan hankoside vaurion vuoksi. Allilla on voittoja ja sijoituksia seura- ja aluetason koululuokista. Kesällä Alli on yksityiskäytössä ja Saila vetää sillä leirimaastot. sk.162cm.KO He A-Va B .

ruuna FRANCK FREDERICKS ”Fredi” s.5.6.1998

Shetlannin poni , musta

Fredi on mukava ja reipas ratsastaa ja kiva hoidettaessa. Kesäihottumasta johtuen Fredi on kova hankaamaan itseään karsinan seiniin ötökkäaikaan ja tarvitsee huolellista harjaamista ja pesun tuntien jälkeen. Fredin koulutustaso on he C ja re 50cm. Fredi on maastossa todella vauhdikas 🙂 Fredi on asustellut tallillamme 12 vuotta.sk.110cm. Fredi oli kesän 2015 suosituin poni!

ruuna POKUN VILI ”Poku” s.8.4.1999

Suomenhevonen, rautias
Poku on Satu Matilaisen omistama oikein mukava suomenpienhevos ruuna ja on todella miellyttävä ja tasainen ratsu. Poku tekee sen mitä pyydetään tasaisen varmasti.sk.150cm. He C-B, re 60cm.

tamma VIIU ”Viiu” s.5.5.2012

Eestin risteytysponi , punaruunikko
Viiu on 6-vuotias ja harjoittelee tuntiratsun puuhia. Kiltti poni hoidettaessa.
Reipas ja yritteliäs ratsastaa ja hyvin utelias ja rohkea neiti. Tykkää myös maastoilusta ja pienistä esteistä.Vaatii vielä kokeneen kuskin toimiakseen hyvin tuntitilanteessa.sk.140cm ,Ko He C-B, Re 50cm

Vekkis

ruuna VEKKER ”Vekkis” s.2000

Eestinhevonen/torinhevonen, rautias

Vekkis on Syrjä-Mayoss perheen hevonen joka tekee tuntejakin. Vekkis on mukava hoitaa ja erittäin rauhallinen käsitellä. Ratsastaessa Vekkis on ennenkaikkea turvallinen, tämä herra ei vähästä hätkähdä eli sopii myös kokemattomille ja aremmillekin ratsastajille. Maastossa löytyy kyllä vauhtiakin:) sk.155cm  He C-B, re 60cm.

Tamma FELICIA`S LADY ANGELICA ”FLIKA” s.2000

Puoliverinen, tummanruunikko

I: Königin`s Sohn
E: Felicia

Flika on Syrjä-Mayoss perheen silmäterä ja varsinkin Cata treenaa ja kilpailee sillä helpoissa este ja koululuokissa. Flika on luonteeltaan melko kiihkeä ja ratsastaessa tosi herkkä ja helposti kuumuva. Kiltti hoitaa ja käsitellä. Flika käy melko harvoin tunneilla.Sk.165cm. KO: He B, RE: 70-80cm