Hevoset ja ponit

 

Kesän 2020 mielipide kyselyssä hepot saivat ääniä seuraavasti: Kalle 4,  Muppe 6, Poku 7, Vekkis 7, Hessu 3,Flika 7,Stakur 1 ,Mikado 5 ja Fredi 6.

Ruuna BROGÅRDENS MIKADO ”Mikado” s.15.5.1996

Tanskalainen puoliverinen, punarautias

I:MICHELLINO
E:BROGÅRDENS CHERI

Mikado on Nea ja Johanna Sarkulan silmäterä ja Nea on kilpaillut Mikadolla helpoissa koululuokissa. Mikado on kiltti hoitaa ja käsitellä,satuloidessa voi pieni protesti tulla välillä. Mikado on luotettava ja osaava ratsu,herkkä ja tarkka avuista. Jos ratsastaja jää vetämään ohjista Mikado juoksee varmasti ohjan painetta karkuun:) Mikado pitää myös pienistä esteistä. KO He A-Va B, RE 40-50cm

Ruuna KOIVURINTEEN KALDUR ”Kalle” 17.5.1999

Islanninhevonen, ruunihallakko,siima

I:GASGI FRA FURUSTODUM
E:SUVI-KUKKA

Kalle on tallin omaa kasvatusta oleva issikka herra. Kalle tykkää maastoilla jossa Kalle joskus innostuu varsin vauhdikkaaseen menoon (varsinkin talvisin) ja hyppääminen sujuu mainiosti. Koulutustaso helppo B-A.Kalle on kiltti hoitaa, joskus hiukan jääräpäinen. Kalle on luotettava herrasmies ja hän on hurmannut monet asiakkaamme hienoilla liikkeillään. Kalle kulkee parhaiten rauhallisen päättäväisellä ratsastajalla joka ei käy turhaan riitelemään Kallen kanssa vaan malttaa antaa ponin tehdä työnsä. Liiasta ohjilla vedosta Kalle lähtee helposti kulmiin pyörimään. Kalle pitää haleista ja kaikista hoitotoimenpiteistä. Kesällä Kallella on allergialoimi laitumella ja poni hankaa usein häntäänsä karsinan seiniin, joten Kalle täytyy pestä aina tuntien jälkeen. Kallella on sijoituksia seuratason esteluokissa. Sk.140cm. KO He B ja Re 60-70cm. Kalle oli kesän 2014 , 2016, 2017 ja 2019 suosituin poni!

Hessu

Ruuna KOIVURINTEEN HENNESY ”HESSU” s.4.4.1996

Puoliverinen, punaruunikko

I:BEAUJOLAIS

E:CHORDA

Hessu on tallin oma kasvatti joka on viettänyt  kymmenen vuotta yksityishevosena ( lähti meiltä 11-vuotiaana ). Me saimme tämän mainion hevosen takaisin käyttöömme elokuussa 2017. Hessulla on kilpailtu koulua, esteitä ja kenttää aluetasolla. Hessu on superkiltti hoitaa ja tosi tarkka ettei ratsastaja jää mitenkään puristamaan, Hessu kyllä kertoo jos puristat 🙂 Hessulla on hienot liikkeet ja Hessu pitää myös esteiden hyppäämisestä.Sk.165cm. RE: 60-70cm, KO: He A. Hessu oli kesän 2018 suosituin hevonen!

 

 

 

 

 

 

Ruuna KOIVURINTEEN MUPPETTI ”Muppe” 12.6.2001

Shetlanninponi, ruunikonkirjava

I:PETER O`PAN
E:KATRINCHEN

Muppe on tallin omaa kasvatusta oleva kiltti pieni herrasmies. Muppe hoitaa kesän kärryajelut ja käy tunneillakin. Muppea on mukava hoitaa. Ratsuna Muppe on reipas ja yritteliäs. Muppe kulkee parhaiten osastossa mutta sopivalla ratsastajalla osaa myös innostua ja tekee aina parhaansa. Koulutustaso helppo C, re 40cm. Sk.95cm. Muppe oli kesän 2020 suosituin poni!

Tamma AMOROSO ”Alli” 21.6.2002

Puoliverinen,punarautias

I:ARIOSO
E:CHORDA

Alli on meidän oma kasvatti. Alli on kiltti hoitaa ja mukava käsitellä. Alli on harvoin tunneilla.  Allilla on voittoja ja sijoituksia seura- ja aluetason koululuokista. sk.162cm.KO He A-Va B .

ruuna FRANCK FREDERICKS ”Fredi” s.5.6.1998

Shetlannin poni , musta

Fredi on mukava ratsastaa ja kiva hoidettaessa. Kesäihottumasta johtuen Fredi on kova hankaamaan itseään karsinan seiniin ötökkäaikaan ja tarvitsee huolellista harjaamista ja pesun tuntien jälkeen. Fredin koulutustaso on he C ja re 50cm. Fredi on maastossa todella vauhdikas 🙂 Fredi on asustellut tallillamme 14 vuotta.sk.110cm. Fredi oli kesän 2015 , 2019 ja 2020 suosituin poni!

ruuna POKUN VILI ”Poku” s.8.4.1999

Suomenhevonen, rautias
Poku on Satu Matilaisen omistama oikein mukava suomenpienhevos ruuna ja on todella miellyttävä ja tasainen ratsu. Poku tekee sen mitä pyydetään tasaisen varmasti.sk.150cm. He C-B, re 60cm. Poku oli kesän 2020 suosituin hevonen!

Vekkis

ruuna VEKKER ”Vekkis” s.3.8.2000

Eestinhevonen/torinhevonen, rautias

Vekkis on Syrjä-Mayoss perheen hevonen joka tekee tuntejakin. Vekkis on mukava hoitaa ja erittäin rauhallinen käsitellä. Ratsastaessa Vekkis on ennenkaikkea turvallinen, tämä herra ei vähästä hätkähdä eli sopii myös kokemattomille ja aremmillekin ratsastajille. Maastossa löytyy kyllä vauhtiakin:) sk.155cm  He C-B, re 60cm. Vekkis oli kesän 2020 suosituin hevonen!