Hevoset ja ponit

Kesän 2023 mielipide kyselyssä hepat saivat ääniä seuraavasti: Kalle 8,  Muppe 6, Arnold 8, Vekkis 11, Hessu 2, Santtu 6 ,Mikado 9, Kapu 2 ja Fredi 6.

Kiitos hevosten kuvista Sara Kotimäki 🙂

Mikado

RUUNA BROGÅRDENS MIKADO ”MIKADO” S.15.5.1996

Tanskalainen puoliverinen, punarautias

I:MICHELLINO
E:BROGÅRDENS CHERI

Mikado on Nea ja Johanna Sarkulan silmäterä ja Nea on kilpaillut Mikadolla helpoissa koululuokissa. Mikado on kiltti hoitaa ja käsitellä,satuloidessa voi pieni protesti tulla välillä. Mikado on luotettava ja osaava ratsu,hän on myös tarkka avuista. Jos ratsastaja jää vetämään ohjista Mikado juoksee varmasti ohjan painetta karkuun:) Mikado pitää myös pienistä esteistä. KO He A-Va B, RE 40-50cm

Mikado sopii väh. He C tasoisille ratsastajille jotka osaavat tarvittaessa rentouttaa hieman kuumaakin hevosta.

RUUNA KOIVURINTEEN KALDUR ”KALLE” 17.5.1999

Islanninhevonen, ruunihallakko,siima

I:GASGI FRA FURUSTODUM
E:SUVI-KUKKA

Kalle on tallin omaa kasvatusta oleva issikka herra. Kalle tykkää maastoilla ja hyppääminen sujuu mainiosti.Kalle on kiltti hoitaa, joskus hiukan jääräpäinen. Kalle on luotettava herrasmies mutta tarvitsee heppa kavereita rentoutuakseen. Kalle kulkee parhaiten rauhallisen päättäväisellä ratsastajalla joka ei käy turhaan riitelemään Kallen kanssa vaan malttaa antaa ponin tehdä työnsä. Kalle pitää haleista ja kaikista hoitotoimenpiteistä. Kesällä Kallella on ihottumaloimi laitumella ja poni hankaa usein häntäänsä karsinan seiniin, joten Kalle täytyy pestä aina tuntien jälkeen. Kallella on sijoituksia seuratason esteluokissa. Sk.140cm. KO He B ja Re 60-70cm. Kalle oli kesän 2014 , 2016, 2017, 2019 ja 2023 suosituin poni!

Kalle sopii alkeistunneille avustettuna ja hieman kokeneemmille osastoon mutta itsenäiseen menoon Kalle tarvitsee taitavan, hevosen tunnetilaa ymmärtävän kuskin. Kallen ratsastajan pituus max.170cm ja paino 70kg.

Hessu

RUUNA KOIVURINTEEN HENNESY ”HESSU” S.4.4.1996

Puoliverinen, punaruunikko

I:BEAUJOLAIS
E:CHORDA

Hessu on tallin oma kasvatti joka vietti kymmenen vuotta yksityishevosena ( lähti meiltä 11-vuotiaana ). Me saimme tämän mainion hevosen takaisin käyttöömme elokuussa 2017. Hessulla on kilpailtu koulua, esteitä ja kenttää aluetasolla. Hessu on superkiltti hoitaa ja tosi tarkka ettei ratsastaja jää mitenkään puristamaan, Hessu kyllä kertoo jos puristat 🙂 Hessulla on hienot liikkeet ja Hessu pitää myös pienten esteiden hyppäämisestä, kesällä myös laukkaaminen maastossa on Hessusta ihan parasta.Sk.165cm. RE: 40-50cm, KO: He B. Hessu oli kesän 2018 suosituin hevonen!

Hessun ratsastajan on oltava väh.He C tasoinen ,avustettuna kulkee joskus myös alkeistunneilla.

Muppe

RUUNA KOIVURINTEEN MUPPETTI ”MUPPE” 12.6.2001

Shetlanninponi, ruunikonkirjava

I:PETER O`PAN
E:KATRINCHEN

Muppe on tallin omaa kasvatusta oleva kiltti pieni herrasmies. Muppe hoitaa kesän kärryajelut ja käy tunneilla jos sopivan kokoisia ratsastajia löytyy. Muppea on mukava hoitaa. Ratsuna Muppe on reipas ja yritteliäs. Muppe kulkee parhaiten osastossa mutta sopivalla ratsastajalla osaa myös innostua ja tekee aina parhaansa. Koulutustaso helppo C, re 40cm. Sk.95cm. Muppe oli kesän 2020 suosituin poni!

Muppe sopii talutusratsastuksesta He C tasoisille ratsastajille joiden pituus max.150cm ja paino 45kg.

TAMMA KAPRICE ”KAPU” 29.5.1997

Saksalainen ratsuponi, punarautias,runsaasti sekakarvoja rungolla

I:IRISH DANCER
E:KARY

Kapu tuli meille kesällä 2023 ja on todella kiltti ja sympaattinen poni hoitaa. Kapu on herkkä ja vauhdikas kaveri ratsuna. Kapua ei kannata jäädä vetämään ohjista vaan hidastaa rauhassa painolla ja istunnalla muuten hän hermostuu ja juoksee ratsastajan apuja karkuun.Kapu yrittää aina parhaansa. Kapulla on nuorempana kilpailtu esteratsastuksessa pikkuponien SM-tasolla asti. Koulutustaso: Ko He B-A ja Re 50cm. Sk n.140cm.

Kapu sopii jatkotasosta eteenpäin. Ratsastajan koko max. 165cm ja 60kg

Fredi

RUUNA FRANCK FREDERICKS ”FREDI” S.5.6.1998

Shetlannin poni , musta

I: NERO V.D. OLDEMATEN Nld

E: PRINSES V.D. RÖMER

Fredi on mukava ratsastaa ja kiva hoidettaessa. Kesäihottumasta johtuen Fredi on kova hankaamaan itseään karsinan seiniin ötökkäaikaan ja tarvitsee huolellista harjaamista ja pesun tuntien jälkeen. Fredin koulutustaso on he C ja re 50cm. Fredi on maastossa todella vauhdikas 🙂 Fredi on asustellut tallillamme 16 vuotta.sk.110cm. Fredi oli kesän 2015 , 2019, 2020, 2021 ja 2022 suosituin poni!

Fredi sopii talutustunneista He B tasolle ratsastajalle jonka pituus on max.160cm ja paino 50kg.

RUUNA ZENTARO ”SANTTU” S.7.7.2008

Suomalainen ratsuponi, rautias

I: ZAPATEADO

E: VIVI-ANN PINK

Santtu on hyvin koulutettu entinen kilpaponi joka tarvitsee melko kokeneen kuskin ja selkeät avut. Santtu nauttii esteistä ja voi kuumua maastossa . Sileällä osaava ja toimiva ratsu, yleensä jopa hieman diesel mallinen ratsastaa. Talvella hieman reaktiivinen.sk.146cm. Ko He A, re 80cm.

Santtu sopii He C- A tasoisille ratsastajille joiden pituus on max.170cm ja paino 80kg.

Vekkis

RUUNA VEKKER ”VEKKIS” S.3.8.2000

Eestinhevonen/torinhevonen, rautias

I: VALUN II

E: KETTER

Vekkis on Syrjä-Mayoss perheen hevonen joka tekee tunteja. Vekkis on mukava hoitaa ja erittäin rauhallinen käsitellä. Ratsastaessa Vekkis on pääosin turvallinen, tämä herra ei vähästä hätkähdä eli sopii myös kokemattomille ja aremmillekin ratsastajille. Maastossa löytyy kyllä vauhtiakin:) sk.155cm He C-B, re 60cm. Vekkis oli kesän 2020, 2021, 2022 ja 2023 suosituin hevonen!

Vekkis sopii talutusratsastuksesta He C/B tasoisille jotka eivät turhaudu helposti vaikka hevonen on hieman hidas.