Tuntitoiminta

Ratsastustunnit, tuntitoiminta

Tunneilla opetuksesta vastaan minä, Saila Lalu, yli 35 vuoden kokemuksella. Varsinaista ohjaajatutkintoa ei minulla ole, sitäkin vankempi käytännön kokemus opetustyöstä. Lisäksi olen valmentautunut vuosia usean eri valmentajan silmien alla koulu ja esteratsastuksessa ja olen kilpaillut paljon koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa. Kilpailin pääosin itse kouluttamillani hevosilla.

Ryhmämme ovat yleensä pienryhmiä, vain 2-5 ratsastajaa. Maksimissaan tunnilla on 6 ratsukkoa.  Tunteja on pääosin koulu ja esteratsastuksessa. Tunneilla edetään oppilaiden taitotason ja ryhmien toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Ryhmät muodostuvat asiakkaiden toiveiden mukaan, sekaryhmät ovat tavallisempia. Sekaryhmissä opettaja antaa eri tehtäviä joka ratsukolle taitotason mukaan. Tasoryhmät muodostuvat vakioasiakkaista jotka ovat saavuttaneet saman taitotason.

Maastotunteja järjestämme kesä-syyskuussa. Minimi ryhmäkoko on 2 ratsastajaa.

Tuntilaiset hoitavat itse ratsunsa ennen ja jälkeen tuntien joten jokainen pääsee/joutuu myös käsittelemään hevosia. Tallilla on avustajia mukana hevosten hoidossa tarpeen mukaan.

Erillisiä valmennustunteja ja yksityistunteja järjestämme asiakkaan niin halutessa. Kesäleirien ajan normaali tuntitoiminta on tauolla ja viikonloppuisin ei leirien aikana ole tuntitoimintaa vaan hepat ovat silloin vapaalla.

Toivomme tunti asiakkaidemme pystyvän ratsastamaan ilman avustajaa sillä avustajia saatavilla vain leireillä, muuten olen yksin paikalla. Talutusratsastuksiin aikoja sen mukaan miten löytyy tarvittava määrä avustajia, vanhemmat voivat myös halutessaan toimia taluttajina. Alkeiskursseilla huoltaja tai vanhempi sisarus voi toimia avustajana.

Leiriläiset ovat tapaturmavakuutettu tallin puolesta, tuntiratsastajia pyydämme huolehtimaan vapaa-ajan vakuutuksestaan.

 

TUNTIKALENTERI 2024 syksy:

  • MAANANTAI: klo 18.00, (jatko II-He C)
  • TIISTAI: klo 18,(alkeis-jatko), 
  • KESKIVIIKKO:  klo 18 , (He B)
  • TORSTAI: klo18, (jatko II-He C)
  • PERJANTAI:  klo 18 , (He C-B)

Tunteja ma-pe tarvittaessa myös klo 17. Emme järjestä vakio viikonloppu tunteja, voit toki kysellä sunnuntain aamupäivä/ilta tunteja; joko klo12 tai klo17.  Voit varata myös yksityis tai pienryhmätunteja 🙂

Tuntien tasot: alkeis-jatko: vasta alkajista reilun vuoden ratsastaneet, jatko II-He C: 1-3 vuotta ratsastaneet, He C: 3-5 vuotta ratsastaneet, He C-B: 4-6 vuotta ratsastaneet, Helppo B: yli 6 vuotta ratsastaneet

Soita tai laita viestiä ja tule mukaan!! Tuntiajat ja päivät voit varmistaa soittamalla, teksti tai WhatsApp viestillä puh 0400 841 443 tai sähköpostiin ratsastus(at)sailantalli.fi

Peruthan tuntisi ajoissa, vähintään edellisenä päivänä klo 18 mennessä ja äkillisissä  sairastapauksissa samana päivänä klo 10 mennessä. Myös jos sinulla on lomamatkoja ym .menoja joiden takia tunti peruuntuu niin ilmoita siitä ajoissa ,kiitos:) Peruuttamaton tai myöhään peruttu tunti lasketaan käytetyksi.

Tiukka peruutuskäytäntö tukee hevosten hyvinvointia, näin voin suunnitella ja toteuttaa kaikille hevosille  sopivaa ja riittävää liikuntaa.

Tervetuloa ratsaille!  t.Saila ja tallin ponit & hevoset!