Talli ja historia

Sailan Tallin tunti-ja leiritoiminta alkoi pienimuotoisesti jo vuonna 1986. Silloin tunti ja leiriasiakkaita oli 1-4 kerrallaan. Alussa toiminta oli naapuritallilla, jossa hevosemme silloin asuivat. Kotiin hevoset muuttivat 1987 ja ensimmäinen kenttä valmistui 1988.

Varsinaisesti Sailan Talli nimikkeellä toiminta käynnistyi 1990 jolloin myös tunti ja leiritoiminta kasvoi ja aloitimme hevoskasvatustoiminnan. Vuosina 1991-2002 tallilla syntyi yli viisikymmentä varsaa rotuina suomenhevonen, amerikanravuri, shettis, islanninhevonen ja suomalainen puoliverinen. Myös muutama rakkaudenlapsi mahtuu joukkoon 🙂. Kasvattajanimi meillä oli Koivurinteen ja Conway. Enimmillään hevosia tilallamme oli yli kolmekymmentä. Kautta aikojen Sailan tallilla olleita hevosia ja poneja löydät sivulta Tallin hevoshistoria

Isompi kenttä valmistui vuonna 2000 ja tallia on vuosien saatossa remontoitu sisä- ja ulkopuolelta vastaamaan uusia EU -säännöksiä. Itse olen vuosien saatossa valmentautunut este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa useiden eri valmentajien silmien alla. Kilpaileminen on ollut myös minulle tärkeää. Ensin este- ja kenttäratsastuksessa ja sittemmin koulukentillä. Ruusukkeitakin on tullut noin 300 eli aika monet kisat on tullut käytyä 🙂. Nykyisellään palaillaan taas pienempään ryhmäkokoon niin tunti kuin leiritoiminnassa. Näin saadaan jokaiselle rauhaa ja aikaa oppimiseen ja turvalliseen oleiluun hevosen kanssa. Ratsastus on vaativa taitolaji jota ei opita hetkessä vaan jokaisella on oma oppimisen polkunsa. Opetuksessani on vahvana teema oppia ymmärtämään hevosen käyttäytymisen syitä ja niiden vaikutusta ratsastukseen. Haluan että ratsastus on hauskaa joka päivä. Yritän välittää pehmeää ja hevosystävällistä tyyliä-mikä ei tarkoita, etteikö hevosella pitäisi olla selkeät rajat.

Tervetuloa tutustumaan!

T. Saila

Alli ja Saila kisoissa