Leiriohjelma

HEI !

Tervetuloa leirille Sailan Tallille Mäntsälään. Leiripaikkamme on keskellä rauhallista maaseutua mukavien maastoreittien varrella. Leirille saavutaan leirin alkua edeltävänä päivänä esim. kesäleirille sunnuntaina kello 18:00  /viikonloppuleirille perjantaina klo 18:00 ja leiriltä poistutaan päättymispäivänä kello 17:00. Tulethan paikalle max. puoli tuntia aikaisemmin.

Kesäleirille otetaan mukaan:
 • omat liinavaatteet: pussilakana tai makuupussi, aluslakana ja tyynyliina.
 • vaatteita sään mukaan
 • oma pyyheliina
 • ratsastusvarusteet (housut,saappaat/kengät&chapsit, HANSKAT, KYPÄRÄ, turvaliivin käyttöä myös suosittelemme!!)
 • muut vaatteet ja yksi vaihtovaatakerta sadesään varalle, muista myös vararatsastuskengät tai kumisaappaat, paljon sukkia, yöasu, uimapuku ja sadetakki!!
 • omat herkut, JUOMAPULLO vettä varten ja vähän käyttörahaa
 • kännykkä ja laturi, muut henk.koht.tavarat (hammasharja, hiusharja, peseytymisvälineet ym.)
 • omat lääkkeet esim. allergia
 • reipas ja iloinen leirimieli!!
 
Syksyn viikonloppuleirille ja hiihtolomaleirille otetaan mukaan:
 • sama kuin ed.,uimapukua ei tarvitse..:)
 • lämpimiä vaatteita=toppahousut, takki, toppahanskat, lämpimät pienikorolliset kengät, villasukkia, ohut myssy kypärän alle
  sadevaatteet syksyllä ja keväällä

OTA MIELUUMMIN MUKAAN LIIKAA KUIN LIIAN VÄHÄN VAATETUSTA. LÄMPIMÄSTI PUKEUTUNEENA RATSASTUS ON PALJON HAUSKEMPAA!!

Sailan tallilta löytyy tyyny ja peitto. HUOM! Makuupussin kanssa tarvitset myös aluslakanan!

Tallilta voit lainata kypärää ja raippaa, jos sinulla ei ole omia. Tallilta lainataan myös turvaliivejä tarvittaessa.

Leiriläiset ovat tapaturmavakuutetut.

Jos sinulta jää meille tavaroita, säilytämme niitä 2 kuukautta. Soita mahdollisimman pian huomattuasi tavarasi unohtuneen. Emme postita tavaroita sinulle vaan nouto paikanpäältä. KIITOS

Leirimaksu

Varattuasi leirin sähköpostilla/ tekstiviestillä saat tilinumeron ja varausmaksun eräpäivän. Varausmaksu kesän 2020  leireille on 80 € leirihinnasta. Maksaessasi muista laittaa leiriläisen nimi ja leiriajankohta niin tiedän kenen maksu on saapunut tililleni. Kesäleirien varausmaksut tulee maksaa eräpäivään mennessä. Olethan ystävällinen ja soitat myös peruutukset ajoissa, joku toinen pääsee silloin tilallesi – KIITOS! Varausmaksua ei palauteta.

Leiri maksetaan  pankkiin viikkoa ennen leirin alkua, ota kuitti mukaan maksutositteeksi. Loppumaksu leiristä on 230€ 4vrk leirit ja 300€ 5vrk leirit.

Tili johon maksut maksetaan on FI 46 5282 4620 0012 97 Saila Lalu.

Majoitus

Leiriläiset majoittuvat tilan vanhemmassa päärakennuksessa neljässä huoneessa. Huoneet ovat 2 – 3 hengen huoneita. Samassa rakennuksessa on tietenkin WC ja suihku . Huoneissa myös paljon lehtiä ja kirjoja joita voit lukea halutessasi. HUOMIO: Leiritalossa EI ole saunaa vain suihku/wc. Huoneita ei voi varata etukäteen mutta toiveita majoituksesta voi esittää etukäteen sähköpostilla.

Ruokailu

Leirillä syödään kaksi lämmintä ateriaa päivässä, sekä aamu- ja ilta-pala. Jos sinulla on ruoka allergioita tai erityisruokavalio, muista mainita siitä hyvissä ajoin ennen leiriä, jotta voimme järjestää ruokailusi. Leirillä toimii myös leirikioski, josta voi ostaa pientä naposteltavaa. Erityisruokavaliot 20 €  lisähintaan esim.kasvis, kala ym.

Leiritunnit

Tallissamme asustelee 10  hevosta ja ponia. Pienestä Shetlannin-ponista 165 senttiseen puoliveriseen. Tunnilla käy 8 hevosta ja ponia jotka ovat kaikki vähintään tasolla helppo C-B. Suurimmalla osalla on myös kilpailtu harjoitus/seura ja aluetasolla. Jokainen leiriläinen saa oman hoitohevosen tai ponin, jonka valintaan pääsee itse vaikuttamaan esittämällä toivomuksia ennen hoitohevosten jakoa.Hoitohevonen valitaan kauneuskilpailuja varten, muuten hoidetaan aina se hevonen joka on saatu tunnille 🙂

Leireillä ratsut vaihtuvat eri tunneille tasosi mukaan. Ratsastus tapahtuu pääasiassa kentällä, mutta maastossakin käydään ryhmän tason mukaan. Ratsastajat jaetaan kahteen ryhmään, jos ratsastajia on enemmän kuin 6. Leirillä on ratsastuksenopettajan lisäksi myös apuohjaaja/avustajia auttamassa leiriläisiä hevosten käsittelyssä. Kaikki hevostelu on ohjattua toimintaa. Leirille otetaan max 5-8 leiriläistä.Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin tarpeen mukaan.

Leiriohjelma

Tietenkin leiriin sisältyy myös teoriaa ja käytännön harjoituksia, leiriohjelmaa esim.leikkejä, poni/hevosajelua ja kerran leirin aikana tapahtuva uintiretki kesällä sään salliessa. Kaikilla kesäleireillä  tietenkin jännittävät loppukilpailut ruusukepalkinnoin. Käytössä iso kenttä, hyvä estekalusto ja mukavat maastot. Lisäksi tilallamme on oma maastorata.

Kesäleirit ohjelma:

08.00 aamupala
08.45 talliin, hevoset kuntoon ensimmäiselle tunnille
09.30 ryhmä I ratsastustunti
09.45 toisen ryhmän hevoset kuntoon tunnille
10.30 ryhmä II ratsastustunti
12.00 poniajelua/teoriaa ym.
13.00 lounas

vapaa-aikaa

13.15 talliin, hevoset kuntoon
14.00 ryhmä I ratsastustunti
14.15 toisen ryhmän hevoset kuntoon
15.00 ryhmä II ratsastustunti
17.00 päivällinen
18.00 ilta ohjelmaa mm.leikkejä tai uintiretki

19.00 vapaa-aikaa

20.00 ilta-pala
22.30 hyvää yötä

Ohjelma voi hieman vaihdella riippuen esim. ratsastusryhmien määrästä. Lopullisen päiväohjelman saa leiriavustajilta ja Sailalta.
Viikonloppuleirit:

Sama kuin edellä, iltaohjelma lauantai iltana. Leirille saapumispäivänä hevosten ja tallin esittelyä ja iltapala.

Tilan eläimistöön kuuluu myös kissa Kiki  ja jack russelin terrieri Manu.

Siispä ei muuta kuin reipas ja iloinen leirimieli mukaan ja TERVETULOA!!!!