Leirikirje

HEI !

Tervetuloa leirille Sailan Tallille Mäntsälään. Leiripaikkamme on keskellä rauhallista maaseutua mukavien maastoreittien varrella. Leirille saavutaan leirin alkua edeltävänä päivänä esim. kesäleirille sunnuntaina kello 18:00  /viikonloppuleirille perjantaina klo 18:00 ja leiriltä poistutaan päättymispäivänä kello 16:30. Tulethan paikalle max. puoli tuntia aikaisemmin.

Kesäleirille otetaan mukaan:
 • omat liinavaatteet: pussilakana tai makuupussi, aluslakana ja tyynyliina. HUOM! Makuupussin kanssa tarvitset myös aluslakanan ja tyynyliinan!
 • vaatteita sään mukaan
 • oma pyyheliina
 • ratsastusvarusteet (housut, ratsastussaappaat/ratsastuskengät, hanskat, KYPÄRÄ, turvaliivin käyttöä myös suosittelemme!!) 
 • muut vaatteet ja yksi vaihtovaatekerta sadesään varalle, muista myös vara ratsastuskengät tai kumisaappaat, paljon sukkia, yöasu ja sadetakki!!
 • omat herkut, JUOMAPULLO vettä varten ja vähän käyttörahaa leirikioskiin (jos haluaa)
 • kännykkä ja laturi, muut henk.koht.tavarat (hammasharja, hiusharja, peseytymisvälineet ym.)
 • omat lääkkeet ( esim. allergia)
 • reipas ja iloinen leirimieli!!
 
Viikonloppuleirille  otetaan mukaan:
 • sama kuin edellä olevassa listassa
 • lämmin vaatetus ja varusteet sadekelille, villasukat kannattaa myös ottaa kevään ja syksyn viikonloppuleireille (alakerran lattia voi tuntua kylmältä).

OTA MIELUUMMIN MUKAAN LIIKAA KUIN LIIAN VÄHÄN VAATETUSTA. LÄMPIMÄSTI PUKEUTUNEENA RATSASTUS ON PALJON HAUSKEMPAA!!

Sailan tallilta löytyy tyyny ja peitto. HUOM! Makuupussin kanssa tarvitset myös aluslakanan!

Tallilta voit lainata kypärää ja raippaa, jos sinulla ei ole omia. Tallilta lainataan myös turvaliivejä tarvittaessa. Turvaliivi on pakollinen este ja maasto tunneilla, muilla tunneilla suosittelemme turvaliivin käyttöä.

Leiriläiset ovat tapaturmavakuutetut.

Jos sinulta jää meille tavaroita, säilytämme niitä 2 kuukautta. Soita mahdollisimman pian huomattuasi tavarasi unohtuneen. Emme postita tavaroita sinulle vaan nouto paikanpäältä. KIITOS:) Tallin väki toivoo että leiriläiset eivät ota kovin arvokkaita tavaroita mukaansa. Leiriläinen on itse vastuussa tavaroistaan leirin ajan eikä tallin väki vastaa kadonneista tai rikkoutuneista tavaroista.

Leirimaksu

Varattuasi leirin sähköpostilla/ teksti/whatsApp viestillä saat tilinumeron ja varausmaksun eräpäivän. Varausmaksu kesän 2024  leireille on 100 € leirihinnasta. Maksaessasi muista laittaa leiriläisen nimi ja leiriajankohta niin tiedän kenen maksu on saapunut tililleni. Kesäleirien varausmaksut tulee maksaa eräpäivään mennessä.  Peruutukset vähintään 14vrk ennen leirin alkua .Varausmaksua/leirimaksua ei palauteta paitsi jos leiri peruuntuu leirin järjestäjän toimesta esim.pahentunut korona tilanne tai lääkärin todistuksella sairastapauksissa.

Leiri maksetaan  pankkiin kaksi viikkoa ennen leirin alkua, ole tarvittaessa valmis esittämään kuva ym.maksukuitista. Loppumaksu leiristä on 260€ 4vrk leirit ja 340€ 5vrk leirit.

Tili johon maksut maksetaan on FI 46 5282 4620 0012 97 Saila Lalu.

Majoitus

Leiriläiset majoittuvat tilan vanhemmassa päärakennuksessa (sininen leiritalo) neljässä huoneessa. Huoneet ovat 2 – 3 hengen huoneita. Samassa rakennuksessa on tietenkin WC ja suihku . Huoneissa myös paljon lehtiä ja kirjoja joita voit lukea halutessasi. HUOMIO: Leiritalossa EI ole saunaa vain suihku/wc. Huoneita ei voi varata etukäteen mutta toiveita majoituksesta voi esittää etukäteen sähköpostilla.

Ruokailu

Leirillä syödään kaksi lämmintä ateriaa päivässä, sekä aamu- ja ilta-pala. Kaikki ruoka on laktoositonta. Jos sinulla on ruoka allergioita tai erityisruokavalio, muista mainita siitä leiriä varatessa .  Kesäleireillä toimii myös leirikioski, josta voi ostaa pientä naposteltavaa (kiskassa vain käteismaksu). Leirikioskia ei ole viikonloppuleireillä.

Leiritunnit

Tallissamme asustelee 12  hevosta ja ponia. Pienestä Shetlannin-ponista 170 senttiseen puoliveriseen. Tunnilla käy 10 hevosta ja ponia jotka ovat kaikki vähintään tasolla helppo C-B. Suurimmalla osalla on myös kilpailtu harjoitus/seura ja aluetasolla. Jokainen leiriläinen saa oman hoitohevosen tai ponin, jonka valintaan pääsee itse vaikuttamaan esittämällä toivomuksia ennen hoitohevosten jakoa. Hoitohevonen valitaan kauneuskilpailuja varten, muuten hoidetaan aina se hevonen joka on saatu tunnille 🙂

Leireillä ratsut vaihtuvat eri tunneille tasosi mukaan. Ratsastus tapahtuu pääasiassa kentällä.  Ratsastajat jaetaan kahteen ryhmään, jos ratsastajia on enemmän kuin 6. Leirillä on ratsastuksenopettajan lisäksi myös apuohjaaja/avustajia auttamassa leiriläisiä hevosten käsittelyssä. Kaikki hevostelu on ohjattua toimintaa. Leirille otetaan max 8 leiriläistä .Leiriläiset jaetaan tason mukaan kahteen ryhmään.

Leiriohjelma

Tietenkin leiriin sisältyy myös käytännön harjoituksia hevosen hoidosta ja leiriohjelmaa esim.leikkejä sisällä ja ulkona sekä poniajelua. Grilli-iltana paistamme tikkupullia. Kaikilla kesäleireillä on tietenkin jännittävät loppukilpailut ruusukepalkinnoin. Käytössä iso kenttä, hyvä estekalusto ja mukavat maastot. Lisäksi tilallamme on oma maastorata.

Kesäleirit ohjelma:

08.00 aamupala
08.45 talliin, hevoset kuntoon ensimmäiselle tunnille
09.30 ryhmä I ratsastustunti
09.45 toisen ryhmän hevoset kuntoon tunnille
10.30 ryhmä II ratsastustunti
12.30 lounas

vapaa-aikaa

13.15 talliin, hevoset kuntoon
14.00 ryhmä I ratsastustunti
14.15 toisen ryhmän hevoset kuntoon
15.00 ryhmä II ratsastustunti
16.30/17.00 päivällinen
18.00 ilta ohjelmaa (kesällä su,ke ja to) tai omaa toimintaa esim.kepparit / vapaa-aikaa 

19.30 ilta-pala

20.30 leirileikkejä
22.30 Hyvää yötä

Ohjelma voi hieman vaihdella riippuen esim. ratsastusryhmien määrästä. Lopullisen päiväohjelman saa leiriavustajilta ja Sailalta.

Viikonloppuleirit:

Sama kuin edellä, iltaohjelma lauantai iltana. Leirille saapumispäivänä hevosiin ja talliin tutustumista ja iltapala.

Tilan eläimistöön kuuluu myös tallikissat Kiki, Nero ja Hauru  sekä  jack russelin terrieri Manu.

Siispä ei muuta kuin reipas ja iloinen leirimieli mukaan ja TERVETULOA!!!!